Международен турнир по хандбал за юноши започна днес в Благоевград.За първи път от няколко години насам областния център на Пиринско е домакин на подобна проява, която се провежда в залата на закрития Спортен комплекс „Пирин“. 

Заслугата на това е на наставника на „Интер“ Софка Арабаджиева, която успя не само да организира турнира, а и да доведе две много силни школи от съседна Македония – „Металург“ Скопие и „Торо спорт“ Виница.

В надпреварата участват четири отбора. Освен „Интер“, „Металург“ и „Торо спорт“ в турнира  се включи и „Спартак“ Варна. Самата проява бе открита тази сутрин от дългогодишния хандбален деятел и декан на Факултета по обществено здрави и спорт към ЮЗУ проф. д-р Стоян Иванов.

В зала „Пирин“ бяха и президентът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Иван Мирчев, един от създателите на хандбала в Благоевград – неостаряващият Иван Пелтеков, майката на Димитър Бербатов – Маргарита, която е бивша хандбалистка. Много бивши и настоящи хандбалисти. 

В първата среща от турнира „Металург“ Скопие победи „Спартак“ Варна с 25:19. Веднага след официалното откриване, във втория мач за деня  „Интер“ победи „Торо спорт“ с 27:22.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS