Американският боксьор Флойд Мейуедър беше лишен от титлата си в полусредна категория, която спечели по-рано тази година в мач срещу филипинеца Мани Пакиао. Този двубой беше определен за "Мача на века", макар да разочарова голяма част от феновете на бокса. 

Причината за решението на Световната боксова организация е, че американецът е пропуснал крайния срок, в който е трябвало да плати 200 000 долара и така да оваканти титлата в лека-полутежка категория, която също притежава.

Според правилника на организацията, боксьор няма право да държи титлите в различни категории и трябва да съобщи коя титла иска да задържи. Американецът е трябвало да вземе това решение до петък.

Решението да бъде отнета титлата на 38-годишния боксьор е наистина куриозно, особена на фона на над 200-те милиона долара, които взе Мейуедър от срещата. Особено предвид факта, че състоянието му се оценява на близо милиард долара, а той ежедневно демонстрира разточителния си начин на живот и пилеенето на пари. 

Иначе след победата над Пакиао, която дойде с пълно съдийско единодушие, американският боксьор вече има актив от 48 победи и нито една загуба на професионалния ринг.