Поредният спортен празник за подрастващите ще се състои през уикенда в София. Десетки деца се очаква да вземат участие в открития турнир по спортна акробатика "Аз детето", посветен на 1 юни - Международен ден на децата.

Надпреварата, която вече се превърна в традиционна, ще се проведе в събота, 30 май, в залата по акробатика в комплекс „Червено знаме“, 4-ти километър. Право на участие имат всички желаещи деца и ученици от цяла България.

Турнирът стартира в 10.00 часа, като организаторите са предвидили награди за състезателите. Надпреварата е съфинансирана от Столична община по Програма за изпълнение на общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта и в подкрепа на София - европейска столица на спорта – 2018.

Организаторът на турнира Силвия Иванова продължава с неимоверни усилия да поддържа жива искрата за спорт на своите възпитаници. Целта на турнира е да даде шанс за изява на най-малките, които да покажат не само на себе си, но и на своите родители наученото до този момент. 

Очаква се над 160 акробати да се включат в състезанието.