Близо 120 човека от цялата страна се включиха в първия кръг от  Българските градски серии! Зрелищния турнир предизвика едни от най-добрите родни колоездачи в  екстремно съревнование в сърцето на Плевен.

Състезанието се проведе навръх празника на града с любезното съдействие  на Община Плевен. Състезателното трасе беше дълго малко над 1 км и  включваше в себе си множество интересни елементи от градската среда  съчетани със сериозно количество дървени конструкции, стълби, скокове и  др.

Най-добро време за деня - 1:44.06 успя да постигне Стивиан Гатев, който  въпреки скорошна контузия се справи блестящо и заслужено се качи на  първото стъпало на почетната стълбичка при мъжете. След него във  временното класиране се наредиха Росен Ковачев и плевенчанинът Боби  Крумов.

Вторият и финален кръг на тазгодишните Български градски серии ще бъде  идната неделя (22 май) в Габрово. Именно там преди пет години се  зародиха градските състезания по спускане в България. Събитието “Gabrovo  Challenge City DH” бе първото подобно за страната ни и от тогава насам  се провежда ежегодно с подкрепата на Община Габрово и като част от  Габровския карнавал.