Националният отбор на България по хандбал при жените започна своя лагер в Габрово преди последните две срещи от група 3 за Европейското първенство в Швеция през месец декември.

В сряда от 18.00 часа в зала „Орловец” хандбалистките водени от Веселина Златева излизат срещу лидерът и сигурен участник на Евро 2016 Холандия. „ Лалетата” пристигат следобяд в София и от летището заминават за Габрово, където ще тренират в следващите два дни.

България попадна в изключително тежка квалификационна група със супер фаворитите Холандия и Испания. Заедно с Австрия, два от четирите отбора ще участват в Швеция , като до момента след изиграване на 4 мача лидери с по 6 точки са холандките и испанките, а австрийки са с 4т. България е без спечелен актив от началото на кампанията.

Последният ни мач е срещу Испания като гост в Малага на 4 юни. За предстоящите две срещи у нас се прибра най-добре играещата хандбалистка зад граница Елизабет Оморегие от Крим- Словения. Останалите ни състезателки са от вътрешното първенство.

Срещата между Холандия и България ще се излъчва на живо по ТВ1 в сряда с начален час 17.50.

Междувременно в „Супер финала” при мъжете за шампиоската титла на България, отборът на Фрегата изравни мачовете на 1:1 победи срещу Локомотив (Варна), след като се наложи във втората среща в Бургас с 32:21. Решителният трети мач ще се играе на 4 юни (събота)от 17.00 часа в зала „Черно море” във Варна. Входът за зрители отново ще бъде свободен.