Лидерът от редовния сезон Етър’64 поведе в битката за титлата в женското ни хандбално първенство след победа с 31:26 над Свиленград-ПУ в първи мач от финалния плейоф.

Търновки губеха с 5 гола на почивката - 11:16 и изоставаха в резултата 10 минути преди края. Последва финален натиск и с помощта на местните фенове Етър’64 все пак успя да стигне до ценната победа.

Десислава Кръстева вкара 8 гола за търновки, а Соня Богданова добави още 7. За гостенките Кристина Миланова вкара 7, а Анна Захарова 5.

Вторият мач от серията ще бъде на 22 май в Свиленград, а евентуален трети ще е на 28 или 29 май отново във Велико Търново. Играе се до две победи.

Започнаха и полуфиналните плейофи при мъжете. Лидерът в първенството и носител на Купата на България тази година Локомотив Варна спечели първата среща с градския си съперник Спартак - 28:23 (10:8 на полувремето). Най-резултатен за победителите беше Бранимир Балчев с 8 гола, а за Спартак с по 7 се отчетоха Веселин Чакмаков и Николай Нейчев. Вторият мач от серията до две победи е на 14 май в Камчия.

В другия двубой шампионът Фрегата победи у дома Добруджа с 27:24 (10:8). Димитър Петков с 8 гола и Александър Димитров с 5 бяха най-резултатни за бургазлии. За гостите Джошкун Якубов вкара 9, а Веселин Станков се отчете с 6. Вторият мач в Добрич е на 15 май.