Етър 64 триумфира с шампионската титла на България от хандбалното първенство при жените. В решителния трети мач от суперфинала срещу Свиленград, момичетата от Велико Търново се наложиха пред собствена публика с 31:22 (16:9) и спечелиха златните медали след 2:1 победи.

Това беше и най-категоричният успех, който беше постигат във финалната серия, след като преди това двата отбора си размениха по една трудна домакинска победа. В решителния момент обаче Етър използва по-големия си опит и заслужено достигна до шампионската купа.

Междувременно тимът на Добружда се окичи с бронзовите медали в мъжкото първенство, след като днес постигна втори успех над Спартак Варна – 31:22 и след 2:0 победи печели серията.

Шампионът при мъжете може да стане ясен утре, неделя 29 май, когато един срещу друг в Бургас ще се изправят Фрегата срещу Локомотив Варна. В първия мач състезателите от Морската ни столица спечелиха с 30:26 и нов успех сега ще ги направи първенци на страната. Двубоят е от 18:00 часа в зала „Младост“.