Денислав Иванов взе титлата на Европейското първенство по джудо за младежи и девойки в столичната зала “Арена Армеец”. Българинът разби конкуренцията в категория до 55 кг, а на финала победи израелеца Алон Ахарон. 

Иванов беше безапелационен в предишните си три срещи, като започна с победа с едно юки над Александър Бернд Габлер от Германия. След това се справи със същата хватка още с португалеца Франсиско Мендеш и коравия французин Янис Бехтауи. Така се стигна до полуфиналите, където съперник на българина беше Томер Голомб от Израел. Иванов запази хладнокръвие и с ипон в последните секунди на срещата стигна до мача за титлата. В него Денислав показа много зрялост и желание за победа и окуражаван от мощната подкрепа от трибуните, успя да постигне своето - победа с едно юко и европейска титла. 

"Не мога да опиша как се чувствам в момента. Няма подобно чувство на света. Цяла година се подготвях за това нещо и сега целият ми труд се възнагради. Искам да благодаря на целия ми отбор, на моите родители, които бяха на трибуните и всички фенове в залата. Сега ми предстои Световно първенство. Надявам се да продължа по същия начин”, заяви просълзеният шампион.