България загуби от Словения с 26:24 в инфарктна европейска квалификация по хандбал за жени до 19 години. Двубоят се игра в зала „Орловец” в Габрово пред около 1000 зрители, които не спряха да пеят и скандират през цялото време.

Блестяща в нападение беше Лора Сарандева, която оформи резултата на почивката 12:9 за българките. През второто полувреме двубоят отново тръгна гол за гол и след бизо 8 минути игра се стигна и до изравняване- 15:15.

Два бързи гола на Елизабет Оморегие и на Боговеста Йосифова увеличиха аванса на родните хандбалистки.

Спорно съдийско решение на двойката от Сърбия остави националите ни с 4 човека на терена, след като за по две минути на пейката бяха пратени Боговеста Йосифова и Анна Инджова. От това се възползва Словения , които обърнаха мача до 24:23 в тяхна полза.

България срещу Словения

източник: Iliev Sport Agency

Негативният резултат се отрази върху играта на националки и допуснахме още две попадения за 26:23. До края на срещата съперникът игра стабилно в защита и не позволи на България да стигне поне до равенство, като затвори мача с успех – 26:24.

Елизабет Оморегие беше най-резултатна за България с 11 гола, Лора Сарандева отбеляза 9 попадения.

В съботар 18-и април от 18.00 часа играят Словения и Хърватия, а в неделя, 19-и април от 12.00 часа България излиза срещу Хърватия. Победителят от срещите се класира за Европейското първенство това лято в Испания. При евентуално равенство на победите се гледа головата разлика между съперниците.

България срещу Словения

източник: Iliev Sport Agency

В Габрово се състоя и отчетно-изборното събрание на БФХандбал. Председателят на родната централа Росица Бакърджиева- Коева беше преизбрана за нов 5 годишен мандат със 100% от вота, което няма аналог в историята на хандбала у нас.