Изключителен мач изиграха шампионите на България от НСА на Европейското клубно първенство по хокей за мъже, дивизия 1 в зала. В последната си среща за днес „студентите” разгромиха „Килпари” от Финландия, които са водещият отбор в своята страна с 2:11.

Най-резултатен за българския тим със седем попадения от срещата завърши Петър Кътовски, който води в голмайсторската листа с 11 гола от началото на шампионата.

Съставът на НСА , които тази година стана първият роден тим стигнал до участие в дивизия 1 на Стария континент доминира през цялото време и не остави шансове на съперника.

„Страхотен мач за нашия отбор. Това беше най-важната ни среща с оглед на целта, която имаме. Да останем сред елита в дивизия 1 на Европа догодина и затова трябваше задължително да победим финландците. Вярно, не успяхме да влезем във финалната четворка на турнира, но на 99% сме си осигурили присъствие в челните отбори за следващия сезон. Утре ни остава да играем с тима на Белфаст, като само чудо може да ни изкара извън Топ 6. Гледахме им мачовете до момента и с нищо не ни превъзхождат, какво остава да ни победят с разлика, за да отпаднем”, сподели наставникът на НСА Стефан Чавдаров.

Утре в 10.40 часа в спортната зала на СОК „Камчия” ще започне двубоят между българския шампион и този на Северна Ирландия. При успех на нашите или минимална загуба с по-малко от три гола, НСА ще защити мястото си в дивизия 1 на Европейското клубно първенство по хокей в зала и за следващата година.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS