Пилотът на Ред Бул Себастиан Фетел отвя конкурентите си на пистата „Сахир“ в Гран при на Бахрейн.

На второ място остана Кими Райконен с Лотус, а на трета позиция остана неговия съотборник Ромен Грожан.

На четвърта позиция завърши Пол Ди Реста с Форс Индия, пети е Люис Хамилтън с Мерцедес, шести финишира Серхио Перес с МакЛарън, а на седмо място остана Марк Уебър с Ред Бул. Фернандо Алонсо имаше проблеми с механиката на колата и завърши осми. Тръгналият от първа позиция Нико Розберг остана на девето място, а Дженсън Бътън взе последната точка от състезанието, след като финишира десети.

Фетел изпревари финландеца Кими Райконен с Лотус и съотборника му Ромен Грожан от Франция в повторение на подиума от миналия сезон. Фетел още отначало атакува стартиралия от пол-позишън Нико Розберг и с агресивност излезе начело, докато Фернандо Алонсо бързо го последва. Пилотът на Ферари обаче получи проблеми с болида си и направи пит-стоп, който го прати извън сметките за челните места днес. Така на сцената се появи Райконен, който се пребори с Пол ди Реста, а после и съотборникът му Грожан стигна до място на подиума.

Класиране:

1. Фетел (Ред Бул) 1:36:26.945 часа;

2. Райконен (Лотус) + 9.1 секунди;

3. Грожан (Лотус) + 19.5;

4. Ди Реста (Форс Индия) + 21.7;

5. Хамилтън (Мерцедес) + 35.2;

6. Перес (Макларън) + 35.9;

7. Уебър (Ред Бул) + 37.2;

8. Алонсо (Ферари) + 37.5;

9. Розберг (Мерцедес) + 41.1;

10. Бътън (Макларън) + 46.6.

В класирането води Фетел със 77 точки след втората си победа през сезона. Втори е Райконен с 67, следван от Хамилтън с 50 и Алонсо с 47. /БГНЕС