Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Нико Розберг не е съгласен с мнението, че с емоционалния си изблик след Гран При на Китай е дал психологическо предимство на своя съотборник Люис Хамилтън. Германецът уточни не само, че не съжалява за постъпката си, но ако има шанс, би повторил отново думите си.

Миналогодишният подгласник на световния шампион Хамилтън упрекна своя партньор, че умишлено е карал с ниско темпо, докато водеше състезанието в Шанхай, за да саботира състезанието му. По този начин Себастиан Фетел (Ферари) успя да се доближи доста до германеца, който пък не можеше да предприеме изпреварване заради риско от бързо износване на гумите си.

В интервю за медия в родината си Розберг бе запитан дали сам не е накърнил интересите си, Розберг отвърна с усмивка: „Може би, защото сега трябва да отговарям на такива въпроси.“

„Въпреки всичко обаче смятам, че не“, продължи той. „Бих го нправил отново, защото почувствах, че трябва да изложа фактите... Имах нужда да обсъдя нещата след състезанието. Това е. Не бих направил нищо по-различно“, добави 29-годишният Розберг.