Шефът на Макларън във Формула 1 Рон Денис отправи голяма закана към доминанта в шампионата Мерцедес. Британецът смело заяви, че именно неговият тим ще е този, който ще наруши хегемонията на германците.

Думите на Денис определено са интересни предвид поредния сезон, който стартира с множество трудности пред Макларън. Въпреки това отборът показа, че бавно намира верния път и миналия уикенд в Испания за първи път си проби място в третата част от квалификацията. Въпреки това победи или дори място на подиума на този етап изглеждат трудно постижими.

„Наистина вярвам, че следващият световен шампион във Формула 1 след Мерцедес ще е точно Макларън“, коментира Рон Денис. „Ще постигнем тази цел преди много други хора.“

„Трудно ще бъде, но имам твърда увереност в техническата компетентност на нашите хора. Имам същата непоклатима вяра и спрямо Хонда.“

Очаква се японският доставчик на двигатели за Макларън да предостави съвсем нов двигател за следващия сезон, когато настоящата система за подобрения ще отпадне. „Регулациите за 2017 година изравняват възможностите и имаме достатъчно време, за да наваксаме заедно с Хонда. Смятам, че през следващия сезон ще имаме много добри шенсове. Мисля, че ще можем да печелим състезания. Не мога да предрека, че ще сме шампиони, защото да детронираш Мерцедес ще е много тежка задача за когото и да било. Определено обаче вярвам, че ще изпреварим всички в това начинание“, завърши Денис.

В Гран При на Испания младият Макс Ферстапен стана най-младият победител в състезание от Ф1, като бе и първият пилот за 2016 година, който спечели състезание и не кара за тима на Мерцедес. Вижте как се случи това: