Пилотът на Ред Бул Рейсинг във Формула Даниел Рикиардо смята, че победата на бившия му съотборник и настоящ пилот на Ферари Себастиан Фетел в Малайзия удря по авторитета на Фернандо Алонсо, когото германецът наследи в Маранело.

Според австралийския състезател Алонсо е видял възможност да се върне към успехите и затова е избрал да премине в Макларън след 5 сезона в „скудерията“.

„Сега със сигурност тази идея не му се струва така приятна“, заяви Рикиардо, който през миналата година разби Фетел при дебюта си за Ред Бул.

„Очевидно той е помислил след петте си години във Ферари, че е постигнал каквото е могъл, зада спечели титла, на това не се е случило. Затова Макларън му предложи нов шанс през сезона, след като отвори различна глава в своята история. Ясно е, че Фернандо е видял възможност да постигне нещо.“

„Сега се вижда, че те нямат същата скорост, но съм уверен, че ще наваксат. И на нас ще ни се наложи. Въпрос на време е, но със сигурност и ние, и те ще се борят за подуима. Не мисля, че Алонсо е човек, който мисли само за парите. Неговият ход е продиктуван само от една причина и това са победите на пистата“, добави Рикиардо.