Известен спор възникна между пилотите на Уилямс Валтери Ботас и Фелипе Маса след нещастно развилото се за тях Гран При на Великобритания.

Двамата направиха чудесен старт на „Силвърстоун“ и поведоха колоната след недобрите действия на Люис Хамилтън и Нико Розберг, ала впоследствие няколко грешни решения в бокса и падането на дъжда ги оставиха извън тройката. Размяната на реплики между тях възникна преди всичко за ранния епизод от надпреварата, когато Маса водеше състезанието, но бе по-бавен от намиращия се зад себе си Валтери Ботас. Тогава двамата получиха забрана да се състезават един срещу друг, което позволи на набиращия скорост зад тях Хамилтън да скъси изоставането си.

„Очевидно когато не ти е разрешено да се състезаваш, а имаш повече темпо от колата пред теб, става трудно“, коментира Ботас. „Трябваше да преминем през този етап. Тогава имах чувството, че съм по-бързият пилот. Имах една или две много добри възможности да изпреваря Маса, но не ми беше позволено.“

„Очевидно разочарованието остава за мен. Все пак със сигурност над това решение е мислено“, допълни той.

Маса обаче беше категоричен, че в никакъв случай не е бил длъжен да пропусне своя партньор пред себе си. „Не, защото с твърдите гуми аз бях по-бързия, така че не би било правилно да постъпя така. Той ползваше DRS, а така му е много по-лесно да ме следва в дългите прави. Ако и двамата бяхме без DRS, може би състезанието му щеше да е подобно на моето. Но с твърдите гуми определено за бях по-бързият“, настоя ветеранът.