Отборът на Макларън във Формула 1 ще получи двигател с нови ъпгрейди от Хонда за Гран При на Белгия.

Засега партньорите не могат да повторят доминацията си от 80-те години на миналия век, тъй като болидът има прекалено много области, които се нуждаят от допълнително внимание. Двигателят е сред основните приоритети както заради проблемите с надеждността, така и с очевидно отстъпващата мощност спрямо останалите на трасето.

Хонда показа голям прогрес в Унгария, когато техните елементи работеа без сериозни проблеми в хода на целия уикенд. Нещо повече – на „Унгароринг“ Макларън за първи път имаше шанса да експлоатира пълния потенциал на блоковете, а сега планът е да се прибавят още конски сили за състезанието на „Спа“.

Макларън има право на още 7 корекции по този детайл от колата си, като три от тях ще бъдат използвани за увеличаването на мощността. „Ние ще се радваме да донесем още 15 конски сили с новите модификации“, коментираха от Хонда. „Това е малка стъпка по дългия път за догонване на Мерцедес. Преди края на сезона ще използваме и останалите възможности за подобрения“, добавиха оттам.