Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън сподели, че се нуждаел от „специална“ обиколка, с която да излезе първи в днешната квалификация преди утрешното Гран При на Сингапур.

Британецът определено успя в начинанието си и завоюва своя 6-и пол позишън от началото на сезона. Драмата съвсем не липсваше в третата сесия от битката за места на стартовата решетка, като след първата си бърза обиколка световният шампион за 2008 година беше едва 6-и. Съотборникът му Нико Розберг почти беше измъкнал челната позиция, но с два силни финални сектора, Хамилтън излезе пред него.

„Това беше една от най-силните сесии, които съм имал от доста време. В последната ми обиколка блокирах спирачките си в първия завой и загубих време, но после го наваксах. В онзи миг наистина си мислех, че съм загубил цяла десета от секундата, ако не е повече. В крайна сметка продължих и карах все по-добре и по-добре“, каза британецът

„Наистина беше много, много оспорвано и не знаех какво да очаквам. Когато Ферари бяха отпред в първата сесия се чудех откъде имат ресурс за такива резултати, защото те бяха наистина добри. Не се вгледах особено, защото постоянно се случваха разни неща. Не знам с каква разлика победих, но беше на ръба. Отборът се справи страхотно, имахме добро притискане и постигнахме нужното ниво“, допълни Хамилтън.