Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо говори за инцидента, който претърпя по време на предсезонните тестове. Алонсо заяви, че помни всичко, което се е сучило и разкри, че управлението на автомобила му е блокирало.

„Вече всичко е наред“, започна Алонсо.

„Научих много неща от случилото се. Добри и лоши неща. Най-вече разбрах, че имам солидна подкрепа от моите фенове. Много приятели, колеги и спортисти ми изпратиха окуражителни послания. Разбрах колко хора ме подкрепят“.

Дали случилото е породило страх у него, Алонсо обясни: „Не, не. Няма никакъв страх у мен. Просто изпитвам по-сериозен респект. В този спорт сме наясно, че сме под постоянна заплаха. Понякога се случват инциденти, от които обаче пилотите излизат невредими. Всичко зависи от това как е станал ударът. Това е като в живота – водиш нормален живот, след това един ден минаваш по улицата и нещо се случва. Бях готов за първия старт в Австралия, но докторските препоръки бяха да почина и аз се съобразих с тях“.

„Помня катастрофата. Блокира управлението. Имах проблем с него, а карах срещу една стена. За момента липсват ясни индикации за това какво е довело до този проблем. Може би е липсвало нещо на колата, но за официалните състезания ще бъдем доста по-бдителни“, обясни още Алонсо.

„Помня всичко. Няма да навлизам в детайли, защото разказът ми ще бъде доста дълъг, но помня всичко“, завърши Алонсо.