Пилотът на Ферари Фелипе Маса призна, че дъждовните условия в Малайзия са помогнали на отбора му в днешната квалификация преди утрешния втори старт за сезона във Формула 1.

Бразилецът и неговият съотборник Фернандо Алонсо си осигуриха старт от съответно второ и трето място, като Себастиан Фетел (Ред Бул) отново се поздрави с пол позишън, както стори и преди седмица и в Мелбърн.

31-годишният Маса обаче сподели, че „черните кончета“ едва ли щяха да са способни на такова силно класиране, ако трасето на „Сепанг“ е било напълно сухо. „Е, може би дъждът наистина ни помогна“, заяви той. „Не знам дали щяхме да завършим втори и трети при сухо време. Има и други бързи пилоти като Уебър, Кими, може би и Мерцедесите, така че квалификацията бе добра за нас.“

„Взехме правилното решение да спрем и да сменим гумите, което ни помогна да направим добра обиколка. Да, дъждът наистина ни помогна мъничко“, допълни той.

„Стратегията ще е важна през утрешния ден. Знаем как се държат тези гуми при високи температури. Със сигурност има някои отбори, които изпитват повече проблеми от другите, така че трябва да се концентрираме и да се уверим, че си вършим работата правилно. Направим ли го, ще завършим на добри позиции“, завърши Маса.