Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви след тежката загуба от Севиля във финала за Лига Европа, че през новия сезон „червените“ ще бъдат коренно различен отбор. Немският специалист отказа да определи себе си като „нещастен човек“ след поредния загубен финал.

„Най-напред трябва да използваме този опит за в бъдеще. Сигурен съм, че отново ще бъде на финали и ще имаме решителни моменти. Трябва да се научим да реагираме по-добре в такива решителни моменти“, коментира Клоп след мача в Базел.

„Ясно е, че няма да играем в европейските турнири през следващата година. Няма да имаме мачове в сряда и четвъртък, което означава, че ще имаме допълнително време да тренираме. Ще се върнем по-силни“, продължи германецът.

„Понякога футболът е несправедлив. Има много по-важни неща в живота. Не мисля, че Господ има план, в който е казал, че като стигнеш до финала винаги ще получаваш удар. Имал съм много късмет в живота си, за да стоя тук и да съм мениджър на Ливърпул. Не мисля, че съм нещастен човек. Някои от финалите бяха нещастни, да, но аз ще продължа и ще достигна до друг финал. Ще бъдем подготвени“, каза още Клоп.