Отборът на Кротоне записа четвърта поредна загуба в Серия А. Българският национал беше титуляр за новака в калчото при гостуването срещу Сасуоло от 8-ия кръг, което завърши с поражение 1:2. Тонев остана на терена до 69-ата минута, когато беше заменен.

Любопитното бе, че Кротоне стартира повече от чудесно. Още във втората минута Алеандро Роси центрира перфектно в наказателното поле, а Давиде Фачинели показа чудесно движение и засече безкомпромисно в мрежата – 0:1.

Кротоне дълго време виждаше своята първа победа в елита, като заключителните минути бяха миговете, в които Тонев и компания претърпяха пълен крах. Първо в 83-ата Стефано Сенси получи топката пред наказателното поле и не се поколеба да шутира. Вратарят Алекс Кордас се хвърли, но не можа да отрази шута и резултатът стана 1:1.

Само три минути по-късно Сасуоло отмъкна трите точки. Лоренцо Пелегрини центрира от корнер, за да намери Пиетро Иемело, чийто изстрел в долния десен ъгъл фиксира крайното 2:1.

Това беше общо 7-ата загуба за Кротоне от началото на шампионата, като тимът на Тонев има едва 1 спечелена точка дотук. Тя му отрежда последното място в класирането, като 19-ият Емполи има 5 на сметката си.