Новият наставник на Фиорентина Пауло Соуса заяви, че не вижда смисъл да обсъжда ситуацията с Мохамед Салах, който предпочете да напусне флорентинския клуб.

Египетския национал се превърна в една от водещите истории през трансферното лято, след като отказа да се яви за старта на подготовката при „виолетовите“, които платиха на Челси за удължаването на неговия наем. Оказа се, че 23-годишният играч има споразумение със „сините“, което му позволява да наложи вето за второ преотстъпване на „Артемио Франки“. То обаче по никакъв начин не фигурира в договора, който англичаните подписаха с Фиорентина през януари.

Докато словесната война между обкръжението на Салах и ръководството на италианския тим продължава – и дори стигна до заплахи за завеждане на съдебно дело срещу футболиста – то Соуса приема нещата доста по-спокойно. „Салах определено е играч, който получи няколко оферти от други места в последните седмици“, коментира португалецът.

„Често пъти, когато не си спокоен, можеш да вземеш грешното решение. Сега мисля единствено, за играчите, които имаме в клуба, за това, което те могат да свършат. Те са важните.“

„Безмислено е да говорим за Салах, нужно е да мислим на спокойствие. Благодарим му за това, което направи за нас, но сега трябва да се фокусираме върху тези, които са тук и ценят фланелката“, завърши Соуса.