Ръководството на Фиорентина прие изключително тежко отказа на Мохамед Салах да играе за клуба през идната кампания и планира да заведе дело срещу египетския национал.

По-рано агентът на футболиста разкри, че бившият ас на Базел е отхвърлил варианта да играе отново за „виолетовите“, а вместо това е готов да заиграе в друг тим от калчото. Салах дойде на „Артемио Франки“ като преотстъпен през януари и впечатли си изявите си, което накара флорентинци да лобират за него пред лондонския тим.

Именно в договора между тях и Челси фигурира клауза, според която Фиорентина има опция да откупи футболиста срещу 18 милиона евро до края на годината. Проблемът тук е, че Салах има споразумение, което му позволява да откаже удължаване на престоя си при „виолетовите“, ала то не е било част от оригиналния контракт.

Освен това Фиорентина даде срок на футболиста до 30 юни да им даде окончателен отговор дали ще играе при тях, а това не се случи въпреки постоянните напомняния на италианците. Затова те смятат да задължат 23-годишния футболист да изпълни договорката по правет път, макар че процедурата ще отнеме доста време. Следващата стъпка пред клуба ще бъде да изиска от Салах да се появи за началото на лятната подготовка, която стартира на 13 юли.