Ръководството на Фиорентина официално потвърди намерението си да съди доскорошния играч на тима Мохамед Салах.

До покачването на напрежението се стигна, след като футболистът наложи вето над завръщането си на „Артемио Франки“, където игра под наем от Челси в последните 6 месеца. Постепенно отношенията между страните съвсем се сгромолясаха, след като агентът на футболиста заяви, че египетският национал ще продължи кариерата си в Италия, ала в друг отбор.

По принцип Фиорентина имаше опция да удължи наема на футболиста, ако доплати на Челси определена сума. Английските медии предположиха, че такова плащане е постъпило, което още повече заплита материята.

„Във връзка със събитията от последните дни, касаещи Мохамед Салах, футболен клуб Фиорентина – с идеята да осигури максимална прозрачност на феновете си, посочва следното: играчът, чрез своя представител, отказа офертата за подобрение на контракта си и наистина изрази желание да премине в друг клуб. Той също така ни информира, че не смята да откликне на нашата молба да се появи на първата предсезонна тренировка“, написаха от Фиорентина на клубния си сайт.

„Като резултат от горепосоченото, ние предоставихме проблема на нашите адвокати, за да могат те да преценят всички възможни варианти за действие, с които да защитим правата на клуба“, гласи още обявлението.