Отборът на Фиорентина успя да се пребори за 1:1 при гостуването си на Дженоа в 21-ия кръг на Серия А. Двубоят се разви доста нещастно за гостите от Флоренция, които изостанаха в резултата след ранен автогол на вратаря си Чиприан Татарушану. Все пак обаче момчетата на Винченцо Монтела намериха сили да продължат серията си без загуба в първенството, която вече наброява 4 мача.

Откриването на резултата дойде в 14-ата минута по доста куриозен начин, като стражът на „виолетовите“ нямаше никаква вина в случая. Мбайе Нианг направи добър рейд в наказателното поле отляво и успя да центрира прострелно към далечната греда, където Стефано Стураро от около 6-7 метра нацели лявата греда на опразнената врата. Татарушану тъкмо се изправяше, когато топката отскочи, удари се в него и влетя в мрежата.

Фиорентина натисна опонента и беше близо до изравняването в 34-ата минута. Борха Валеро комбинира добре с Кума Бабакар, който нахлу в наказателното поле и с нисък удар затрудни Матиа Перин.

Малко след този епизод се наложи реферска смяна, след като главният съдия Никола Рицоли получи разтежение в бедрото, а контролът върху мача пое четвъртият Марко Ди Бело. Рицоли пък не прекрати участието си в мача, а застана зад едната врата като рефер на аутлинията.

Фиорентина изравни в 54-ата минута, когато флорентинци разиграха късо пряк свободен удар отдясно, а Мати Фернандес центрира към далечната греда. Топката беше отклонена в купа от играчи, за да стигне до Гонсало Родригес, който с глава от упор разстреля Перин.

Дженоа завърши двубоя с човек по-малко, след като в 81-ата минута заради спречкване с Мати Фернандес Николас Бурдисо получи втори жълт картон.

Равенството остави Фиорентина на 6-а позиция с 32 точки, което може потенциано да увеличи разликата от 2 точки спрямо петия Сампдория, който утре играе срещу Торино.

Дженоа пък заема 7-ото място с 29 пункта.