Тимът на Емполи победи с 1:0 при гостуването си на Торино в последен мач от 34-я кръг на Серия А. С успеха Емполи събра 41 точки в астива си и държи 13-ото място във временното класиране, като може да е спокоен за оставането си в елитната дивизия. Отборът на Торино пък държи деветата позиция с 48 точки до момента.

Единственият гол в мача падна още в 3-ата минута, когато вратарят на Торино не успя да изчисти върната към него топка и я вкара в собствената си врата. Две минути по-късно Матиас Весино бе близо до второ попадение за гостите, след хубав пас към него и опасен шут, но топката нацели лявата греда.

Торино опита да промени развитието на двубоя, като в 20-ата минута Омар Ел Кадури се размина на косъм от изравняване, но стражът на Емполи Луиджи Сепе спаси вратата си.

Гостите стигнаха до нов шанс в 31-ата минута, когато Рикардо Сапонара стреля с глава, но ударът му не бе достатъчно точен. През второто полувреме Фабио Куалярела опита да преодолее вратаря на Емполи с шут от пряк свободен удар, но Сепе демонстрира страхотно спасяване и опази вратата си.