Борещият се за оцеляване тим на Емполи направи за смях скъпата селекция на Наполи и го победи с 4:2 на своя стадион. По този начин домакините сложиха прът в колелата на тима на Рафа Бенитес по пътя му към класиране в Шампионската лига следващия сезон. 

Неаполитанците сами се закопаха с два автогола, а един имаше и в тяхна полза, но още преди почивката победителят беше ясен. Тогава скромният им съперник водеше с 3:0, а място за чудеса след подновяването на играта просто нямаше. 

Иначе Емполи откри още при първата си опасност в 9-та минута. Тогава неостаряващият Масимо Макароне беше изведен на перфектна позиция от Мануел Пучарели и разстреля стража на гостите - 1:0. 

Наполи се хвърли в търсене на изравнителния гол и до почивката беше много близо на три пъти да го намери. Хосе Кайехон в 17-та и 25-та минути и Марек Хамшик в 36-та обаче показаха неточен мерник и преднината на домакините се запази. 

А в заключителните моменти на първата част тя стана дори недостижима. Първо в 43-та минута резултатът набъбна на 2:0, когато Мигел Бритос прати топката в собствената си мрежа след неразбирателство с вратаря кой да отиграе една неособено опасна топка. 

В продължението на първата част всичко изглеждаше вече предрешено. Рикардо Сапонара с прекрасен изстрел добави топката в мрежата, след като преди това стражът на Наполи беше избил топката на крака му и направи 3:0. 

Надеждите на гостите за нещо различно от загуба живнаха малко в 63-та минута, когато Венсан Лорини си вкара автогол от състава на Емполи, но комедията от грешки продължи с третия автогол в мача, дело на Раул Албиол в 81-та минута, с което на спора беше сложена точка. 

В края остана време за още едно попадение на Марек Хамшик, с което загубата на Наполи стана малко по-почетна, но нищо повече. Така неаполитанците останаха с 56 точки на четвъртата позиция и се отдалечиха от третия Рома на пет. Емполи пък вече има 38 и си осигури оцеляването в Серия А.