Българският национал Ивайло Чочев се представи отново на високо ниво за своя Палермо, но не успя да му помогне да преодолее загубата при гостуването на Торино. Сицилианците паднаха с 1:2, въпреки че доиграха двубоя с двама души повече. 

Родният полузащитник започна като титуляр и остана на терена през всичките 90 минути. Той се отличи с няколко опасни удара към вратата на "биковете", но те така и не се превърнаха в голове. 

Джанкарло Гонсалес си вкара автогол точно преди почивката, а Марко Бенаси удвои преднината на Торино малко след подновяването на играта. В средата на първата част Кристиан Молинаро беше изгонен за домакините, а в 71-та минута Гонсалес се реабилитира и върна интригата, но за повече време нямаше, въпреки че Джоел Оби остави Торино с деветима души в последните секунди. 

Иначе мачът започна с хубави положения за гостите, но Фабио Дапрела в 27-та минута пропиля невероятен шанс, а само три минути след това и Чочев отправи първия си удар, но неточен. След това и Александър Трайковски стреля опасно в 40-та минута, но нацели гредата. 

И така, въпреки по-хубавите положения за Палермо, домакините поведоха точно преди почивката. В 44-та минута Джанкарло Гонсалес си вкара автогол и поля със студен душ амбициите на сицилианците за добър резултат. 

Те получиха още един тежък удар веднага след подновяването на играта. В 47-та минута Макси Лопес намери по перфектен начин Марко Бенаси пред наказателното поле и той с мощен шут в горния ляв ъгъл не остави шансове на стража на Палермо за 2:0. 

След това Чочев имаше още един шанс да се разпише, но не успя, а задачата на тима му сякаш се улесни в 61-та минута. Тогава Кристиан Молинаро получи втори жълт картон за опасен фаул и остави "биковете" с десетима души. 

Реакцията на Палермо не закъсня. В 71-та минута Фран Васкес намери перфектно Джанкарло Гонсалес и той се реабилитира за автогола си преди почивката, за да намали на 1:2. Сицилианците се хвърлиха още по-здраво напред и търсеха изравняването. 

Аляз Струна от гостите изпусна най-чистото положение, а Чочев създаде две интересни положения, от които съотборниците му не се възползваха. В края и Джоел Оби от Торино си изкара директен червен картон, оставяйки тима си с деветима на терена, но за повече нямаше време. 

Така Торино временно излезе на второто място с 13 точки, на две от лидера Интер. Палермо пък крета в средата на таблицата със седем точки от шест мача и е на 12-та позиция. 

Резултатите от ранните мачове в Италия в неделя:

Торино - Палермо 2:1

Сасуоло - Киево 1:1

Верона - Лацио 1:2

Болоня - Удинезе 1:2

Дженоа - Милан 1:0