Милан победи Палермо с 3:2 в мач от 4-ия кръг на Серия А. Двата тима направиха страхотен двубой на „Сан Сиро“ като домакините показаха характер и стигнаха до успеха, след като преди това Палермо на два пъти успяваше да изравни след голове на Оскар Хилемарк.

Българският национал Ивайло Чочев бе титуляр за своя тим и остана на терена през всички 90 минути като демонстрира добро ниво.

В 18-ата минута старши треньорът на Милан Синиша Михайлов трябваше да направи принудителна смяна, след като Игнасио Абате получи контузия. На негово място влезе младокът Давиде Калабрия, който в последствие изигра страхотен мач и даде сериозна заявка за титулярно място.

3 минути след неговото влизане в игра, „росонерите“ откриха резултата. Джакомо Бонавентура подаде към Карлос Бака, който от добра позиция стреля покрай Стефано Сорентино за 1:0.

В 32-ата минута Палермо изравни чрез Хилемарк, който засече с глава центриране от корнер и от близко разстояние вкара за 1:1.

Преди почивката обаче домакините отново излязоха напред в резултата. Това стана в 40-ата минута, в която Джакомо Бонавентура изпълни великолепен пряк свободен удар от 23 метра и не остави шансове за реакция на Диего Лопес.

Това обаче не притесни сицилианците, които продължиха да търсят нов гол през второто полувреме и в крайна сметка успяха да стигнат до него в 72-ата минута. Влезлият като резерва Алберто Джилардино демонстрира добър поглед върху играта и намери с пас Оскар Хилемарк, който с прецизен удар в долния десен ъгъл реализира за 2:2.

Радостта на Палермо обаче не бе дълга, тъй като 3 минути по-късно Милан реализира трети гол. Юрай Кучка центрира към Карлос Бака, който надскочи всички около себе си и с отличен изстрел с глава вкара за 3:2, което се оказа и крайният резултат в мача.

Малко след това Хилемарк можеше да се превърне в тотален герой в мача, но мощният му изстрел бе отразен от Диего Лопес.

В класирането Милан е на 10-а позиция с 6 точки, докато Палермо е на 7-а позиция със 7.