Нови скандални разкрития дойдоха около трансфера на Неймар в Барселона. Те бяха направени от бившия президент на клуба Сандро Росей, който се прости с поста си точно заради сделката със Сантос за бразилеца. 

Пред съда бившият бос разкри, че при преминаването на нападателя на "Ноу Камп" и малко преди официалната му презентация приятелите му са били качени на самолет, осигурен от клуба и са били доведени от Бразилия. 

Разходите за този лукс са били 300 хил. евро. Но според Росей в това няма нищо гнило, тъй като "това е стандартна процедура и оправдан разход при подписването с играч от такъв калибър", поне според думите му пред съда. 

Той твърди, че се е налагало да угажда на всички претенции на Неймар и приятелския му кръг, за да може да пребори конкуренцията на Реал Мадрид за подписа му. Според Росей, мадридчани са били изпратили оферта от 150 млн. евро за него на Сантос. 

Самият футболист обаче искал да дойде в Барса. Баща му натискал да премине на "Бернабеу", но в крайна сметка се съгласил за "Ноу Камп". Официалната трансферна сума е 57.1 млн. евро, но според разследващите, тя е достигнала близо 110 млн. евро заради прищевките на бразилеца и кликата му.