Селта Виго поднесе голяма изненада в турнира за Купата на Краля, след като елиминира Атлетико Мадрид насред „Висенте Калдерон“. Галисийците спечелиха гостуването с 3:2 и се класираха за полуфиналите на надпреварата, след като първата среща на „Балаидос“ завърши 0:0.

Селта Виго поведе в резултата в 22-та минута, когато Фабиан Ореяна центрира в наказателното поле на Атлетико, където Пабло Ернандес засече топката с глава и я изпрати във вратата на Мигел Моя.

Яго Аспас бе изведен на много добра позиция в 25-та минута и стреля опасно, но Моя спаси.

Атлетико Мадрид успя да изравни резултата в 29-та минута, когато Яник-Ферейра Караско стреля, но Рубен Бланко спаси, след което Антоан Гризман се възползва от грешка в защитата на гостите и изпрати топката във вратата на Селта.

Старши треньорът на Селта Берисо извърши принудителна смяна в началото на второто полувреме, когато извади вратаря Рубен, който получи контузия през първата част, а под рамките на вратата застана Серхио Алварес.

Селта Виго отбеляза втори гол в 54-та минута, но попадението не бе зачетено, защото страничният съдия маркира, че топката е излязла в аут при центрирането на Джон Гуидети. Останаха съмнения, че кълбото не е напуснало пределите на терена с пълния си обем.

Селта поведе с 2:1 в 56-та минута след много красив гол на Гуидети. Саул загуби топката в центъра на терена, след което Радоя подаде към шведския нападател, който напредна малко и с удар от 25 метра изпрати кълбото във вратата на Моя.

Атлетико Мадрид можеше отново бързо да се върне в срещата. В 61-та минута Лусиано Вието комбинира с Кореа, който стреля, но топката срещна гредата.

Селта успя да поведе с 3:1 в 63-та минута, когато Вас комбинира с Уго Майо, който центрира в наказателното поле на Атлетико, където Пабло Ернандес засече топката с глава и я изпрати във вратата на Моя.

Атлетико Мадрид успя да върне едно попадение в 81-та минута чрез Кореа, който намали резултата на 2:3.

Атлетико Мадрид обаче не намери сили за нищо повече до края на мача и Селта Виго се класира за полуфиналите на Купата на Краля.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS