Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу отдаде дължимото на Неймар заради начина, по който играчът е подминал провокациите от страна на Атлетико Мадрид.

Бразилецът отбеляза два гола за успеха с 3:2 над испанския шампион в Купата на Краля, като отнесе доста ритници по време на мача, а Хуанфран дори го подразни със седем вдигнати пръста, визирайки загубата на Бразилия от Германия с 1:7 на Мондиал 2014.

Каталунските медии също така тръбят, че в тунела на стадиона при прибирането за почивката между полувремената треньорът на Атлетико Диего Симеоне и капитанът на „дюшекчиите“ са опитали да влязат в пряка конфронтация с Неймар.

Макар Симеоне да отрече случката, Бартомеу беше доволен от начина, по който бившият ас на Сантос се справя в подобни ситуации. „В момента разполагаме с най-добрия играч в света – Меси, и магията на Неймар, който показва страхотна зрялост и не пада в капаните на нашите съперници“, коментира босът на каталунците.

„Много съм горд от Неймар и това какъв човек е той. Ние, феновете на Барса, наистина харесваме неговата игра, а той ни дава много“, допълни Бартомеу.