Отборът на Хамбургер продължава да мечтае за спасение и оставане в Бундеслигата, след като измъкна победата като гост на Майнц 05 в 31-я кръг. Хамбургер победи с 2:1 с късен гол на Гойко Качар. Тимът натрупа 31 точки, колкото има и Падерборн и вече е 14-и, извън зоната на изпадащите в Германия, само три кръга преди края на шампионата. Това бе втори пореден успех за Хамбургер след серията поражения в Бундеслигата, а Майнц не успя да повтори добрите резултати от мачовете с Фрайбург и Шалке в последните си двубои. Така Майнц остава на 10-а позиция с 37 точки, на три от деветия Борусия Дортмунд.

Без българина Тодор Неделев домакините допуснаха да приключат първото полувреме като изоставащи в резултата, след като австриецът Юлиан Баумгартлингер си отбеляза автогол в 37-ата минута. В самия край на първата част Марсел Янсен получи хубав пас на границата на наказателното поле и стреля, но вратарят на Майнц Лорис Кариус спаси вратата си от второ попадение.

Майнц срещу Хамбургер

източник: Gulliver/GettyImages

През второто полувреме футболистите на Майнц 05 наложиха леко преимущество, като в 70-ата минута Я-Чеол Коо бе намерен добре от съотборник и стреля опасно, но нацели лявата греда на вратата на Хамбургер. Шест минути по-късно, в 76-ата домакините успяха да изравнят с гол на Янус Мали, който бе изведен чудесно и от близко разстояние направи резултата 1:1.

Три минути преди края на редовните 90 сърбинът Гойко Качар върна надеждите на Хабургер за оставане в ундеслигата с гол за 2:1. Качар бе точен в 87-ата минута с хубав удар, като изпрати топката близо до дясната греда.

Майнц остана с човек по-малко в 89-ата Даниел Бросински получи директен червен картон за опасна игра. Рафаел ван дер Ваарт пробва мерника си от пряк свободен удар за Хамбургер в 91-ата минута, но стреля високо над напречната греда, а победата в крайна сметка бе за гостите.