Отборът на Байер Леверкузен не успя да победи Кьолн и завърши 1:1 в мача от 30-ия кръг на Първа Бундеслига. Гостите пропуснаха от дузпа през първото полувреме, с което пропиляха шанса си за трите точки в битката за зона „Шампионска лига“.

В края на първата част главният рефер отсъди 11-метров наказателен удар за Байер Леверкузен, но вратарят на Кьолн хвана посоката на изстрела на Хакан Чалханоглу.

За сметка на това в 60-ата минута Байер стигна до попадение. 18-годишният Юлиан Брандт стреля неспасяемо от границата на наказателното поле за 1:0.

В 83-ата минута обаче Кьолн изненада своя съперник, като стигна до равенството. Антони Уджа центрира балонно в наказателното поле, а Бард Фине се възползва отблизо за 1:1.

След равенството Байер Леверкузен заема 3-ата позиция във временното подреждане с 55 точки.

Междувременно борещият се за оцеляване Хамбургер постигна труден, но изключително важен успех с 3:2 при домакинството си на Аугсбург в мач от 30-ия кръг на Бундеслигата.

Възпитаниците на Бруно Лабадия се намираха в много слаба серия в последните седмици, но днес успяха да стигнат до трите точки на "Имтех Арена".

Ивица Олич изведе домакините напред в 11-та минута, а Пиер-Мишел Ласога удвои преднината им 8 минути по-късно, пише БГНЕС. Гостите, които се борят за участие в евротурнирите през следващия сезон, успяха да се върнат в мача след голове на Раул Марсело Бобадия и Тобиас Вернер.

В 71-та минута Пиер-Мишел Ласога отбеляза втория си гол и донесе успеха за Хамбургер. По този начин отборът се изкачи 16-то място с 28 точки и е на една точка от спасителната черта. Аугсбург остава на 6-та позиция с 42 точки.

Борусия Дортмунд - Айнтрахт 2:0

Хамбургер - Аугсбург 3:2

Кьолн - Байер Леверкузен 1:1

Хановер - Хофенхайм 1:2

Щутгарт - Фрайбург 2:2