Шампионът Пари Сен Жермен зае еднолично второто място във временното класиране, след като спечели дербито с третия Бордо с 3:0. В мач от 11-я кръг на първенството, ПСЖ заслужи трите точки и натрупа 21 в актива си, като остава на 4 от лидера Олимпик Марсилия, който е с мач по-малко. Отборът на Бордо пък заема трета позиция, като остава с 18 точки в актива си.

За Пари Сен Жермен това бе трета поредна победа, а Бордо загуби нови точки, след равенството с Каен и загубата от Реймс в предишните си срещи.

Двата тима изиграха интересен мач, като останаха с по десет човека още през първото полувреме. В 28-ата минута домакините загубиха холандеца Грегори ван дер Вийл, който получи червен картон, а в 37-ата играта трябваше да напусне и футболистът на Бордо Андре Поко, който също си спечели червен картон.

В края на полувремето ПСЖ натисна съперника си, като Тиаго Мота можеше да открие в 41-ата минута, но изстрелът му бе блокиран. В допълнителните минути на първата част обаче домакините получиха правото да изпълнят дузпа и тя бе реализирана от бразилеца Лукас Моура за 1:0.

Минути след почивката ПСЖ си спечели нова дузпа и Лукас Моура отново бе точен за 2:0 в 50-ата минута. Домакините можеха да увеличат още аванса си, но в 61-ата минута след удар на Йоан Кабай топката прелетя над вратата. Блез Матюиди също имаше шанс да покачи резултата в полза на ПСЖ, но изстрелът му бе блокиран.

Третото попадение за Пари Сен Жермен все пак падна в 81-ата минута, когато Езекил Лавеци получи удобен пас от Матюиди и вкара за 3:0.