Един от преследвачите на върха във френския шампионат Бордо допусна малко очаквана грешка у дома. "Жирондинците" завършиха 1:1 с Каен на своя "Стад Жак Шабан Делма" и изостанаха на цели седем точки от лидера Олимпик Марсилия. 

Заради издънката си те се простиха и с втората си позиция, която отстъпиха на шампиона Пари Сен Жермен. А въпреки точката, Каен още не може да изплува  над чертата на изпадащите. 

Иначе мачът започна перфектно за домакините. Още в 22-та минута Шейх Диабате откри резултата след точно изпълнена дузпа и по всичко изглеждаше, че успехът няма да се изплъзне на Бордо. 

Но мачът не протече по начина, по който се искаше на "жирондинците". Опасностите пред двете врати бяха малко, а тъкмо когато се бяха прибрали да пазят преднината си, домакините получиха гол. 

Ерве Базил смълча феновете на Бордо с попадението си в 77-та минута, което дойде след страхотна асистенция на Жюлиен Фере. До края домакините не намериха начин да преодолеят за втори път вратаря на Каен и трябваше да се примирят само с точка. 

Така "жирондинците" събраха актив от 18, колкото има и ПСЖ. Лидерът Олимпик Марсилия е с 25. Гостите пък продължават да са под чертата, въпреки извоюваната точка. Те са с 9, а първият отбор на спасителния бряг Евиан Тонон Гаяр е с 10.