Португалският национал Луиш Нани заяви, че е предприел правилна стъпка с летния си трансфер от Манчестър Юнайтед в родния си Спортинг Лисабон.

28-годишният играч ще изкара сезона под наем в гранда от страната си като част от сделката, която прати Маркос Рохо на „Олд Трафорд“. Както е известно, през последните 2 сезона Нани се превърна в твърда резерва при „червените дяволи“, а с привличането на Анхел ди Мария през лятото шансовете му за титулярно място почти се изпариха.

„Прецених, че възможностите в Юнайтед за мен ще станат по-малки и трябваше да направя избор“, обясни крилото. „На „Олд Трафорд“ съм от доста време – 7 години – и мисля, че се нуждаех да се отдалеча, за да си върна увереността.“

„Луис ван Гаал ми даде опция да пробвам. Можех да остана, но взех най-правилното решение за мен в онзи момент и смятам, че не сбърках. Много съм щастлив как вървят нещата в Спортинг. Точно това исках. Играя повече. Исках да се върна към най-добрата си форма и да се наслаждавам на футбола си“, завърши Нани.