През октомври 2023 г. Неймар получи най-тежката контузия в кариерата си - скъса предна кръстна връзка и менискус на лявото коляно по време на мача между националните отбори на Бразилия и Уругвай (0:2). Оттогава измина почти година и Неймар е на финалната права - прогнозите са да се завърне на терена през ноември. 11 месеца без футбол са много време, но бразилецът намери начин да се забавлява на макс въпреки трудното възстановяване. В началото социалните мрежи бяха пълни с видеоклипове с процедури и упражнения, показващи болките и усилията му. 
 
„След тази контузия имаше трудни дни, когато ми се искаше да се откажа. Трудно е да минеш през всичко това. Но аз съм воин и няма да спра, докато не постигна целта си! Бог е моята сила!", надъхваше се Неймар.

Неймар

източник: Gulliver/GettyImages

Очакваше се десет месеца да са достатъчни за възстановяването му и през юли той започна тренировки с Ал-Хилал, а в началото на септември показа в социалните мрежи как работи с топката. Но тогава се оказа, че възстановяването ще отнеме още няколко месеца.
 
В края на 2023-та, между Коледа и Нова година, Неймар отиде на тридневен круиз. За целта бе нает лайнер с казино, магазини, зала за боулинг, зала за игри, 4D кино и спа център. Всяка вечер имаше партита: "всичко в бяло", "костюмирано" и "тропическо". Круизът дори беше наречен "Неймар в морето", а на плакатите имаше снимки на футболиста. Най-евтините билети за лайнера струваха 1000 евро, а най-скъпите – около 6000 евро. Бразилецът взе активно участие в купоните - снимаше се с гостите и се забавляваше. 
 
Пролетта на Неймар започна с Формула 1 - футболистът изгледа на живо Гран При на Бахрейн и дори влезе в бокса на Макс Верстапен. После се отби в Маями, където вечеря с Дейвид Бекъм.

Неймар

източник: Gulliver/GettyImages

През май Бразилия беше засегната от най-лошото наводнение от 80 години насам. В щата Рио Гранде до Сул загинаха над 100 души, а други 165 хиляди бяха принудени да напуснат домовете си. Неймар подкрепи пострадалите, като изпрати личен самолет с храна, вода и лекарства.
 
Грандиозната битка между Тайсън Фюри и Александър Усик за световната титла в Саудитска Арабия не мина без Неймар. Той бе в залата, където се появи и Кристиано Роналдо, а футболистите се поздравиха.
 
По-късно пък спечели шампионската титла на Саудитска Арабия с Ал-Хилал и вдигна трофея, без дори да играе. А преди това и Суперкупата на страната. Разбира се, Неймар не можеше да пропусне Копа Америка, макар и от трибуните. Беше забелязан и на бейзбол в САЩ.

Неймар

източник: Gulliver/GettyImages

В месеците без футбол покерът се превърна в основно хоби за бразилеца. Той можеше да играе на няколко маси онлайн, дори по време на процедурите. И затова не бе изненада, че превърна собствения си рожден ден в голямо покер парти. През лятото футболистът стигна до професионални покер турнири в САЩ, което беше адски удобно, тъй като Копа Америка се проведе в същата страна. Първо Ней загуби от Джими Бътлър в Лос Анджелис, а седмица по-късно беше видян в Лас Вегас на престижния турнир WSOP. А през май, когато физическото му състояние вече беше достатъчно добро, той започна да играе голф.
 
Неймар обаче обича не само покера, но и видео игрите. През юли той отлетя за Рияд за турнир по Counter-Strike 2, за да подкрепи своите сънародници от Фурия. Момчетата бяха елиминирани, но Ней получи тениска от руския отбор Virtus.Pro като подарък и участва в шоу мачове: той игра CS 2, Rocket League и Tekken 8.

Неймар

източник: Gulliver/GettyImages

Миналия октомври Неймар стана баща за втори път - Бруна Бианкарди роди дъщеря му Мейви. В този щастлив момент обаче двамата вече бяха разделени и причината за това е, че друга жена вече чакаше дете от него - моделът Аманда Кимбърли. Това лято тя го дари с още едно момиченце - Хелена. Бразилецът има и син, който вече е на 13 г., като и трите деца имат различни майки. Отскоро обаче Бруна и Ней отново са заедно.