Белгийската футболна федерация е склонила Тиери Анри да поеме позицията помощник треньор на националния отбор за много скромно възнаграждение.

Според белгийския сайт dhnet.be, френската легенда ще получава само 8000 евро месечно за услугите си.

Анри ще бъде асистент на Роберто Мартинес начело на Белгия.

От Белгийската федерация получиха много запитвания как точно се е стигнало до връзката с Анри и как може да си позволи точно него, затова пред изданието бе направен официален отговор.

Първият контакт между двете страни идва през юли, в края на месеца. Един от тримата кандидат треньори на Белгия - Ралф Рангник - настоял именно Анри да е негов помощник. По тази причина, федерацията потърсила веднага французина. Дни по-късно, последният избор за селекционер става Роберто Мартинес, но Анри споделя, че се интересува от възможността, дори и без Рангник. Ентусиазмът на екс-нападателя пленява Белгия и той получава оферта.

Роберто Мартинес също е доволен да научи, че двамата ще работят заедно.

"Тиери идва не за парите, а защото смята, че може да спечели трофей с Белгия," разкрива източник от федерацията пред dhnet.be.

Заплатата на легендата на Арсенал ще е едва 8000 евро на месец, а преговорите между двете страни са преминали без никакви проблеми с дискусии за пари.

Анри получава по 6 милиона евро на година от другата си позиция, която ще продължи да заема - анализатор на Sky Sports в Англия.

Тиери Анри се очаква в понеделник в Белгия, за да се запознае с националния отбор и да започне да работи с тима.