Тимът на Тотнъм продължава да таи мъждукащи надежди за място в Шампионската лига. "Шпорите" взеха важна победа при гостуването си на Нюкасъл с 3:1 и продължават да са на седем точки от мечтаната зона. 

Насер Шадли, Кристиян Ериксен и дежурният Хари Кейн бяха героите за лондончани, а между попаденията им се разписа и Джак Колбек за "свраките", но това не беше достатъчно за нещо различно от почетна загуба. 

Това поражение беше шесто поредно за "джордитата" и те продължават със свободното падане в края на сезона. Активът им обаче е достатъчно голям, за да не се притесняват от изпадане. 

Мачът започна с доста битка и надиграване в средата на терена. Паулиньо и Набил Бенталеб нямаха шанс да дадат ранна преднина на Тотнъм, докато Реми Кабела не беше точен за Нюкасъл в началото. 

И все пак сравнително ранен гол падна. В 30-та минута гостите поведоха след страхотен гол на Насер Шадли. Белгиецът получи топката след грешка на играч на "свраките" при изнасянето на топката. Той напредна и с мощен удар от около 30 метра не даде шансове на Тим Крул. 

При този резултат дойде и почивката, но веднага след подновяването на играта, статуквото беше възстановено. Още в 46-та минута топката се озова у Дарил Янмаат след грешка при изнасянето ѝ от страна на играч на Тотнъм и холандецът би, но Мишел Ворм изби. Това обаче стана точно на крака на Колбек, който нямаше как да пропусне - 1:1. 

Но и радостта на "свраките" от изравняването не трая дълго. Още в 53-та минута лондончани си върнаха преднината. Тогава Кристиян Ериксен изпълни феноменално пряк свободен удар от десния ъгъл на наказателното поле, никой не игра с топката и тя се озова в мрежата на Крул - 2:1 за Тотнъм. 

До края на мача "шпорите" бяха по-активният отбор и определено могат да съжаляват, че не направиха преднината си доста по-голяма. Хари Кейн в 67-та минута изпусна невероятен шанс за 3:1, а малко след това Тим Крул се намеси великолепно при удар на Ерик Ламела. 

И все пак остана време за още един гол. В продължението Хари Кейн получи топката около центъра, напредна до наказателното поле и с прецизен удар преодоля Тим Крул за 3:1. 

В крайна сметка този резултат се запази до края на мача и Тотнъм продължава да таи, макар и минимални, надежди за място в Топ 4. "Шпорите" вече имат 57, на седем от четвъртия Манчестър Сити, пет кръга преди края. 

Нюкасъл си крета в долната половина на таблицата и след шестата поредна загуба остава с 35 точки. Това е достатъчно засега да държи "свраките" далеч от опасната зона, но феновете открито бойкотират бездушната игра на любимците си и на стадиона имаше над 15 хил. празни места в неделя следобед.