Мениджърът на Астън Вила Тим Шърууд показа чувство за хумор, като заяви, че неговият отбор е „ограбил“ надеждите на Ливърпул с победата 2:1 в полуфинал за ФА Къп. Причина за думите на наставника бе попадение на мърсисайдци в края на мача, което бе отменено заради несъществуваща засада.

„Виланите“ осъществиха пълен обрат от 0:1 до 2:1, а в 87-ата минута резервата Марио Балотели се разписа след брилянтен пас на Джерард. Съдиите обаче решиха, че италианецът е бил в засада и така не се стигна до продължения на „Уембли“.

След мача Шърууд разбра от журналистите каква е била ситуацията, но невъзмутимо заяви: „Ограбихме Ливърпул“. Запитан какво очаква от феновете на Арсенал предвид престоя си в Тотнъм, той продължи с шегите: „Със сигурност ще получа позитивно посрещане.“

Наставникът сериозно нахвали юношата на клуба Джак Грийлиш, който днес изнесе много силен мач като титуляр. „Той може да се нареди сред най-добрите. Топката е негов приятел. Джак е Астън Вила от плът и кръв. Той живее на няколко мили от стадиона. Иска да играе за Вила, а аз – да му дам шанса да го направи, понеже си го заслужи“, допълни Шърууд.