Отборът на Астън Вила изпепели мечтите на Стивън Джерард да приключи кариерата си в Ливърпул с трофей. Бирмингамци изхвърлиха мърсисайдци от полуфиналите на турнира за Купата на Англия, побеждавайки на „Уембли“ с 2:1, и така се класираха за финала на надпреварата, който ще се играе в края на май. Там Астън Вила ще срещне отбора на Арсенал, който вчера отстрани трудно Рединг със същия резулта.

Тимът на Астън Вила започна по-добре мача, докато футболистите на Ливърпул действаха предимно дефанзивно в собствената си половина, чакайки своите шансове на контраатака. Мениджърът на „червените“ заложи на състав без изявен чист нападател, като в предни позиции действаше само Рахийм Стърлинг подпомаган от Лазар Маркович и Филипе Коутиньо.

В състава на мърсисайдци след изтърпени наказания се завърнаха Мартин Шкъртел и капитанът Стивън Джерард, които веднага попаднаха сред титулярите на на Брендън Роджърс.

Още в 9-ата минута Вила стигна до добра ситуация пред Симон Миньоле. След многоходова атака, минала през Грийлиш и Н'Зобиа, последния центрира към Бентеке, но топката се оказа висока за нападателя на Вила.

Седем минути по-късно Астън Вила отново имаше отлична възможност, след като стигна до числено предимство в наказателното поле на „червените“, но Деян Ловрен със сетни усилия успя да пресече паса.

Футболистите на Ливърпул трудно организираха своите атаки към вратата на Шей Гивън, като нападенията на мърсисайдци бяха разбирани още в зародиш.

Противно на логиката обаче, именно тимът на Ливърпул бе този, който успя да вземе преднина в резултата. Символичните гости на „Уембли“ дочакаха своя миг в 30-ата минута, а в герой за тях се превърна отново Филипе Коутиньо.

Бразилецът вкара поредния си гол за своя тим след грешка в отбраната на Вила. Джордан Хендерсън получи топката дълбоко в наказателното поле на Вила, пробва пас в центъра, където Окоре, а след това и Фабиан Делф не успяха да изчистят добре топката, тя попадна в Стърлинг, който с фин пас намери Коутиньо, който от границата на малкия пеналт стреля и не сгреши пращайки топката покрай Гивън.

Астън Вила отговори почти незабавно и само шест минути по-късно изравни за 1:1. След атака отляво минала през Грийлиш и Фабиан Длеф, топката бе подадена към Бентеке, който с удар без никакво забавяне прокара топката между Ловрен и Миньоле.

На почивката мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс се опита да освежи играта на своя тим, вкарвайки в игра нападателя Марио Балотели. Италианецът замени Лазар Маркович, който с нищо не показа, че заслужава да бъде на терена.

Въпреки промяната в редиците на Ливърпул, Астън Вила продължи да бъде по-настоятелният тим на терена и това даде своя резултат в 54 ата минута. Бирмингамци успяха да изненадат за втори път своя противник, а този път точен бе Фабиан Делф.

В заключителните минути на мача Стивън Джерард имаше отличен шанс да вкара двубоя в продължения, но след удара му с глава, Киърън Ричардсън изчисти топката от голлинията.

АСТЪН ВИЛА – ЛИВЪРПУЛ 2:1

0:1 Коутиньо 30'

1:1 Бентеке 39'

2:1 Делф 54'

Астън Вила: Гивън, Бакуна, Кейкър, Влаар, Ричардсън, Клевърли, Уестууд, Длеф, Нзобиа, Бентеке, Грийлиш.

Ливърпул: Миньоле, Джан, Шкъртел, Ловрен, Маркович, Хендерсън, Алън, Морено, Джерард, Коутино, Стърлинг.