Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс се обърна към феновете на тима с молба да не обиждат Рахийм Стърлинг по време на последния мач за сезона срещу Стоук Сити в неделя.

Английският национал вече е може би най-ненавижданият футболист на „Анфийлд“, след като преди дни неговият агент заяви, че почти сигурно клиентът му ще напусне клуба. Вече месеци наред мърсисайдци опитаха какво ли не, за да подновят договора на играча, но импресариото му Ейди Уорд заяви, че това няма да се случи, дори от клуба да предложат по 900 хиляди паунда на седмица.

Думите му породиха изключително силен негативизъм спрямо Стърлинг, който го усети от първа ръка, когато бе освиркан при връчването на клубните награди през седмицата. Очакванията са, че лошото отношение ще продължи и в неделя, когато от 17 часа българско време Ливърпул гостува на „Британия Стейдиъм“.

Наставникът Роджърс засега се опитва да лавира между страните, като заяви, че Стърлинг си остава част от плановете му, а привържениците трябва да направят разликата между самия играч и човекът, който го представлява. „Моето послание до феновете е следното: това е младо момче, което по моето време тук, даде на клуба абсолютно всичко. Той проби в първия отбор на 17 години. Беше му даден шанс и той го грабна. През целия период Стърлинг се справи изключително“, коментира специалистът.

„Разбира се, във формата му имаше спадове, но това се дължи на високия стандарт. Рахийм е млад човек, който очевидно е оставил кариерата си в чужди ръце. За съжаление, той е ръководен от своя агент, но младото момче, с което се виждам всеки ден на тренировка, все така иска да учи. Надявам се, че феновете ще покажат това, което винаги са правили – като дадат чудесна подкрепа за всеки футболист на отбора“, добави Роджърс.