Поредната контузия на Серхио Агуеро накара английските медии да се разровят и да изготвят медицинско досие на тарана, откакто той облече екипа на Манчестър Сити за първи път.

От справката на вестник „Гардиън“ става ясно, че след трансфера си през 2011 година аржентинецът е претърпял общо 15 травми, включително и тази по време на Световното първенство това лято.

Агуеро пострада вчера при победата над Евертън с 1:0, когато след единоборство с Шеймъс Коулмън трябваше да бъде заменен още във втората минута.

Ето и всичките контузии, които Кун Агуеро е получил, откакто е на „Етихад“:

Сезон 2011/2012

Октомври – проблем със слабините срещу Блекбърн на 1 октомври. Отсъства две седмици, пропуска един мач.

Октомври – възобновен проблем със слабините, докато е с аржентинския национален тим. Пропуска две световни квалификации, връща се за Сити на пейката в мача срещу Виляреал.

Март – контузия в ходилото в дербито срещу Челси плюс алергична реакция към медицински спрей. Аут за две седмици, пропуска два мача.

Сезон 2012/2013

Август – контузия в коляното още в първия шампионатен мач за сезона срещу Саутхемптън. Отсъства един месец, пропуска три мача и се връща за двубоя срещу Реал Мадрид на 18 септември

Януари – първа контузия на бедреното сужолие. Получава я на първи януари срещу Стоук Сити. Отсъства две седмици и половина, пропуска два мача и се връща на пейката срещу Фулъм на 19 януари.

Февруари – контузия в коляното към края на февруари. Отсъства един месец, пропуска три мача и се връща за двубоя срещу Нюкасъл на 30 март.

Април – напрежение в бедреното сухожилие по време на двубоя срещу Уигън на 17 април. Сменен е принудително. Остава неизползвана резерва в следващия мач срещу Тотнъм.

Сезон 2013/2014

Септември – получава удар в дербито срещу Манчестър Юнайтед. Отсъства една седмица, пропуска един мач.

Декември – контузия в прасеца срещу Арсенал. Отсъства един месец, пропуска 8 мача.

Януари – травма в бедреното сухожилие в първото полувреме срещу Тотнъм. Отсъства един месец, пропуска 5 мача и се връща за финала в Купата на Лигата на 2 март.

Март – сменен е на полувремето срещу Барселона в Шампионската лига след нова травма на бедреното сужолие. Аут за месец, пропуска 5 мача и се завръща срещу Ливърпул на 13 април.

Май – проблем в слабините срещу Евертън. Отсъства една седмица, пропуска 1 мач.

Мондиал 2014 – мускулна травма в мача срещу Нигерия. Пропуска първите два мача на Аржентина от елиминациите, влиза като резерва в полуфинала и финала.

Сезон 2014/2015

Септември – проблем в коляното води до смяната му в 16-ата минута срещу Байерн Мюнхен. Връща се сред титулярите срещу Челси четири дни по-късно

Декември – уврежда кръстни връзки в коляното срещу Евертън. Има голяма вероятност да пропусне мача срещу Рома от Шампионската лига в сряда.