Наставникът на Тотнъм Маурисио Почетино ще заложи на младежите на отбора за мача от напредварата за Купата на Лигата срещу Ливърпул на 25 октомври, след като "шпорите" размазаха Джилингам с 5:0 в предишния кръг.

18-годишният защитник Камерън Картър-Викърс и 20-годишният халф Хари Уинкс вече дебютираха за първия отбор, а Джош Онома дори вкара гол в дебюта си.

Жорж-Кевин Нкуду (21), Маркъс Едуардс (17) и Антон Уолкс (19) също за първи път излязоха с мъжкия състав срещу Джилингам, а се очертава това да се случи и срещу Ливръпул.

"За мен, те не са деца или момчета, те са играчи. За да докажат, че са готови да се състезават и имат качествата да останат в първия тим, трябва да играят и срещу Ливърпул.Те трябва да се докажат", споделя Почетино.

"Ние участваме в Шампионската лига, а Ливърпул не участва в европейски турнири. Това е добра възможност за играчите, който не играят много да изградят репутация и да покажат какво могат", добави аржентинецът.

От друга страна Юрген Клоп заложи на по-сигурни играчи при победите на "мърсисайдци" над Бъртън с 5:0 и Дарби Каунти с 3:0, както се очаква да направи и в предстоящия сблъсък с Тотнъм.