Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс призова играчите си да забравят резултата от последния мач с Челси преди днешния сблъсък между двата състава. Ливърпул посреща Челси от 14.45 часа в среща от 11-я кръг на Висшата лига, а двубоят можете да наблюдавате по Диема и Нова спорт, както и в интернет платформата Play.gong.bg.

Това ще е 170-я мач между тези съперници във всички турнири. Отборите ще се изправят един срещу друг от различни позиции в един изпълнен с емоции двубой. Челси е лидер в Англия с 26 точки, а Ливърпул е на седма позиция с 14 точки в актива си.

Роджърс обаче вярва, че срещата с Челси на Моуриньо може да подейства като трамплин на тима му в остатъка от сезона.

„Двубоят с Челси очевидно е голям сблъсък“, заяви мениджърът на домакините днес Брендън Роджърс. „Ще трябва да покажем, че сме си взели поуки от последната ни среща. Ще бъде много, много трудно. Те са най-добрият отбор в първенството в момента и точно затова са на върха“, добави Роджърс и продължи:

„Ние обаче играем на Анфийлд и без значение на съперника, имаме достатъчно самочувствие, че можем да постигнем победата. Този мач ни предлага голям шанс.“

„Джерард ни теглеше напред през миналия сезон. Той е голям характер и мисля, че реагира добре на всичко, случило се“, каза още треньорът на мърсисайдци.

Стивън Джерард

източник: Gulliver/Getty Images

Челси пък може да спечели две последователни гостувания на Анфийлд за първенство едва за втори път в историята. В периода 2003-2005 лондончани спечелиха като гости три пъти във Висшата лига.

„Миналият сезон бе коренно различен от настоящия“, бе категоричен защитникът на Челси Бранислав Иванович. „Сега сме на върха в класирането. Знаем, че ще е трудно на Анфийлд, но също така знаем как да печелим там. Знаем какво точно трябва да направим“, добави Иванович.