В изключително драматичен мач Арсенал победи с 4:2 Лестър Сити с два гола в добавеното време. Мачът от 6 кръг на Висшата лига се игра на „Емирейтс“.

Домакините бяха напът да изпуснат блестяща възможност да вземат трите точки, но едва в 5-ата минута на продължението успяха да си осигурят успеха, а малко след това падна и шестият гол, дело на Кай Хаверц.

Арсенал поведе с 2:0, но допусна да бъде изравнен за 2:2 през второто полувреме. Малко по-рано прекият конкурент за титлата Манчестър Сити записа 1:1 при гостуването си на Нюкасъл.

Все пак, след драматичната развръзка, "топчиите" се изравниха с 14 точки на върха със Сити. Челси е с 13 пункта на 3-ото място.

Gulliver/GettyImages
14 снимки

Двубоят започна с натиск на домакините, които в 20-ата минута откриха резултата. След блестяща атака отдясно, Букайо Сака пусна към Юриен Тимбер, който центрира близо до точката на дузпата, а Габриел Мартинели с брилянтен удар реализира в левия ъгъл на Хермансен за 1:0.

В добавеното време на първото полувреме Леандро Тросар демонстрира превъзходните си способности, след като от воле стреля от наказателното поле за 2:0. Асистенцията е на сметката на Габриел Мартинели, който откри резултата.

След подновяването на играта гостите се оказаха много съобразителни. След 46 секунди игра Лестър върна попадение. Съдията отсъди нарушение срещу Джейми Варди на много добра позиция. След много добро изпълнение на Джеймс Джъстин топката се отби в защитник на Арсенал и влетя в мрежата за 1:2.

Последва отново натиск на "артилеристите", които поискаха бързо да върнат преднината си. Последваха опасни удари на Торсар и Сака, но стражът на гостите се справи.

В 58-ата минута гредата спаси гостите. Вратарят изби след удар на Тросар, а топката се отби в ляеия му страничен стълб.

Гостите обаче не се отказаха да търсят трите точки и се приближиха много до тази цел в 63-ата минута. След балонно центриране отляво на Ндиди, Джеймс Джъстин реализира красив гол с удар от воле от наказателното поле, за да изравни за 2:2.

В 70-ата минута играчите на Арсенал претендираха за дузпа. Кай Хаверц падна при сериозно съприкосновение в наказателното поле, но реферът не обърна внимание на ситуацията.

След пълна доминация на тима, воден от Микел Артета, Леандро Тросар успя да реализира за 3:2. В 5-ата минута на добавеното време след меле в наказателното поле, Букайо Сака пусна към Леандро Тросар, чийто удар отблизо мина покрай безпомощния Мадс Хермансен.

120 секунди след това Кай Хаверц сложи точка на спора с попадение за крайното 4:2. ВАР преразгледа внимателно ситуацията и призна попадението на немския национал.

КР Арсенал - Лестър 4:2

Стартови състави:

Арсенал: Рая; Тимбер, Салиба, Габриел, Калафиори; Партей, Райс, Тросар; Сака, Хаверц, Мартинели

Лестър: Хермансен, Джъстин, Околи, Фаес, Кристиансен, Уинкс, Скип, Ндиди, Буонаноте, Мавидиди, Варди.