Тотнъм постигна класическа победа с 3:0 при гостуването си на Уест Бромич Албиън в мач от 23-я кръг на Висшата лига. По този начин „шпорите“ затвърдиха амбициите си в преследване на място в топ 4.

Лондончани поведоха още в 6-та минута, когато Кристиан Ериксен от стреля от фаул от около 23 метра и изпрати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата на Бен Фостър.

Тотнъм удвои своята преднина в 15-та минута. Муса Дембеле пусна перфектен пас към Хари Кейн, който не пропусна да се разпише във вратата на Фостър.

Уго Лорис направи решаващо спасяване в 28-та минута след удара на Джеймс Морисън.

Две минути по-късно Лорис отново спаси опасен удар на Клаудио Якоб.

Крейг Доусън направи сериозен пропуск в 38-та минута, когато стреля с глава, но неточно в аут.

Кристиан Ериксен направи добър рейд в 50-та минута, след което стреля от границата на наказателното поле на Уест Бромич, но в страни от десния стълб на Фостър.

Джолеън Лескът игра с ръка в наказателното поле на Уест Бромич и съдията посочи бялата точка в 63-та минута. Хари Кейн реализира наказателния удар в 64-та минута и направи резултата 3:0 за Тотнъм.

Хари Кейн бе близо до това да отбележи хеттрик в 81-та минута, но ударът му бе отразен от Бен Фостър.

След този успех Тотнъм се изкачи на пето място във временното класиране с актив от 40 точки, докато Уест Бромич е на петнадесета позиция с 22 точки.

Съндърланд спечели важни три точки, след като надделя с 2:0 при домакинството на Бърнли.

Кристъл Палас загуби с 0:1 от Евертън, а единственият гол в срещата отбеляза Ромелу Лукаку.

Стоук Сити победи с 3:1 Куинс Парк Рейнджърс.