Асистент-треньорът в английския национален отбор Гари Невил вярва в шансовете на Манчестър Юнайтед в задаващото се дерби на Висшата лига срещу временния лидер Челси. Двубоят ще се играе на „Олд Трафорд“ след 11 дни и безспорно ще е бижуто на 9-ия кръг в Премиършип.

Дотук „сините“ са единственият отбор без загуба през сезона, докато под ръководството на Луис ван Гаал „червените дяволи“ като че ли най-после започват да напипват формата си. Те заемат 4-ото място с 11 точки, като изостават с 8 от тима на Специалния.

Според Невил обаче португалският наставник има за какво да се притеснява. „Гледах много от Манчестър Сити и Челси. Мога да кажа, че Челси е най-добрият тим в монета, при това с голяма преднина. Няма какво да се лъжем“, отчете бившият играч на Юнайтед.

„Все си мисля обаче, че Юнайтед винаги е бил клуб, който може да победи голям отбор. Дори когато сезоните на се от най-добрите, както в средата на първото десетилетие от новия век, винаги съм вярвал, че можем да накривим шапката на „непобедимите“ от Арсенал или Челси.“

„Май дори Дарън Флетчър вкара един на Челси, докато Моуриньо беше мениджър. Гледам този мач, който е след две седмици и си мисля, че Юнайтед е готов. Челси ще има мач в Шампионската лига преди него и затова Юнайтед ще им причини големи проблеми. Това ще е най-трудният им мач в шампионата и Жозе Моуриньо го знае“, завърши Невил.