Един от играчите с най-много мачове за националния отбор Мартин Петров остана доволен от играта на юношеските национали до 17 години на старта на Евро 2015 в България. В дебютния си мач те паднаха от Хърватия с 0:2 в Стара Загора, но според Петров, сега не е време за трагедии, а напротив.

"Най-важното е да не се правят трагедии, както го правим често, когато загубим. Важното е да се извлекат ползите от това, а те са, че сме на голям форум и се мерим с най-големите." 

"Хубавото е, че днес момчетата получиха подкрепа и феновете показаха, че националният отбор е над всичко. Дано получат такава и на другия мач в Бургас, защото сега те имат нужда от това. Те са все още млади и психиката им не е укрепнала и трябва да получат добри отзиви от този мач." 

"Ние със Стилиян Петров им пожелахме успех, но за съжаление ние не можахме да им го донесем. Дано за следващия мач да е така и да го покажат на терена." 

"Аз нямам мачове за младежките гарнитури заради едни глупости. Но тръпката за националния отбор е голяма. Нека тези момчета разберат, че футболът е удоволствие и лети бързо и да използват това. Организацията е на добро ниво, засега всичко е перфектно, но предстоят много мачове. Дано това е старт за предстоящи такива събития", сподели Мартин Петров.